Sprzęt do prowadzenia gastronomii

Właściwie każdy, kto zakłada biznes w biznesie gastronomicznej, musi kupić na własność albo w formie leasingu wiele sprzętu, dzięki któremu praca będzie bardziej intuicyjna. Jednym z nich są redfox zmywarki gastronomiczne, czyli sprzęt, który pomoże bardzo szybko sprzątnąć brudne naczynia. Jest znacznie bardziej trwały niż domowy sprzęt do zmywania naczyń.

Ponadto jego pojemność może być większa, dzięki czemu w jednym cyklu zmywania można umyć sporo talerzy, szklanek, czy kubków. Zmywarki gastronomiczne mają dodatkową funkcję wyparzania naczyń w bardzo wysokiej temperaturze, dzięki czemu naczynia są higieniczne czyste i bez smug. Przemysłowe zmywarki są droższe od domowego sprzętu, ale ich cena wynika w głównej mierze z tego, że zrobione są z materiałów o podwyższonej trwałości i przystosowane do pracy non stop. Zmywarki przemysłowe są przystosowane do mycia zarówno cienkiego szkła, czyli kieliszków albo delikatnej porcelany, jak i wielkich blach, czy garnków do przygotowywania potraw. W restauracji lub cukierni towar powinien być stosownie wyeksponowany. Dlatego właściciele takich biznesów kupują restoquality witryny chłodnicze. W witrynie chłodniczej towar będzie bardzo dobrze widoczny dla klientów. A przy tym, że panuje w niej dobrze dopasowana temperatura, to jeszcze jest podświetlona w taki sposób, aby znajdujące się w niej desery, czy sałatki dobrze się prezentowały. Witryny chłodnicze mogą być bardzo wysokie, często mają regulowane półki. Dzielą się na takie, które mogą być otworzone od frontu – wtedy klienci sami sięgają po towar albo z tyłu – wówczas towar podaje sprzedawca a z przodu znajduje się szyba.

Zobacz: redfox zmywarki gastronomiczne.

Dodaj komentarz