Jak prawidłowo dozować sobie witaminy?

 

Nasze mocno przetworzone społeczeństwo jest nauczone do tego, aby zapychać swoje żołądki jedzeniem, które nie zawiera w sobie żadnej wartości odżywczej, a wyłącznie puste kalorie. Na nieszczęście nie jest to dla nas ani rewelacyjne, ani zdrowe. Znacznie w znaczącej liczbie sytuacji powinniśmy się skłaniać do tego, aby jeść warzywa i owoce. Zalety takiego sposobu żywienia są niepodważalne. Np. witamina D3, którą zjadamy, przyczyni się w ogromnym stopniu do poprawy działania naszych kości i zębów.

Dobrodziejstwo owoców i warzyw polega głównie na tym, że nie są one przetworzone. Co za tym idzie zjadając je, minimalnie obciążamy swój układ pokarmowy. Witamina C, która jest zawarta w świeżych owocach i warzywach, dodatkowo odtruwa nasz organizm i powoduje, że jest on czysty i działa właściwie. Kwasy omega 3 sprawiają, że włosy są elastyczne, a skóra odporna i nawilżona. Jeśli jemy warzywa, posiadamy więcej energii i nasz żołądek całkiem dobrze wszystko trawi. Objętość mas kałowych jest większa, tak zatem nie mamy problemów z zaparciami, brzuch jest płaski, bo nie jest wyładowany resztkami glutenu oraz dodatkowo jedzeniem, które jest dla nas bezwartościowe. Koenzym Q10 natomiast sprawia, że przez długi okres czasu zachowujemy młodość i witalność. Żadne pieczywo ani żadne mięso nie da nam tyle, ile mogą dać nam owoce i warzywa. Ich bogactwo stwarza, że organizm jest wręcz postawiony na nogi i działa tak, jak powinien. Bez względu na to, czy potrzebna nam jest witamina C, witamina K2 czy inna, znajdziemy ją bez problemu w warzywach i owocach.

Sprawdź więcej: koenzym q10.

Dodaj komentarz